Šansa za investicije: Počela Međunarodna poslovna konferencija Kanton Sarajevo 2017Objavljeno: 28.Sep.2017
Konferencija je prilika za poslovne ljude iz BiH i svijeta da se bolje upoznaju, da razgovaraju i razmijene informacije o poslovnim izazovima današnjice, uspostave novu poslovnu saradnju ili unaprijede postojeću.

Konferenciju, drugu po redu, zvanično je otvorio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je tom prilikom kazao da je, prema pokazateljima, u posljednjem periodu porastao broj registrovanih firmi u Kantonu Sarajevo i da je ova konferencija izuzetna prilika za razmjenu iskustava posebno između predstavnika realnog i javnog sektora iz različitih kantona i država. U ime Općine Centar ovoj veoma važnoj privrednoj konferenciji prisustvuje načelnik Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, koji je ovu priliku iskoristio za promoviranje privrednih i turističkih potencijala Općine Centar kod stranih i domaćih ulagača, te za uspostavljanje novih kontakata sa potencijalnim investitorima.

Učešće na konferenciji su uzeli privredni i finansijski eksperti iz zemlje i inozemstva, predstavnici domaćih i stranih kompanija iz različitih sektora privrede, kao i predstavnici diplomatskog kora i vladajućih struktura.

Tokom prvog dana privredne konferencije svoje obraćanje i prezentacije projekata su, između ostalih, imali Muharem Šabić, ministar privrede Kantona Sarajevo , Lada Buševac, šefica ureda Međunarodne financijske korporacije (International Financial Corporation - IFC) u Bosni i Hercegovini koja djeluje kao grupacija Svjetske banke, Muamer Mahmutović, predsjednik Privredne komore KS, Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kao i Edward Ferguson, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.
 
Izvor: klix.ba
 
 
Bookmark and Share
NOVOSTI
Poslovni susreti bh. i turskih privrednika u DobojuObjavljeno: 18.Jun.2013BBI banka i BBI VIP biznis klub upriličili su danas u Doboju susret privrednika iz BiH i predstavnika 16 kompanija iz Nezavisne asocijacije privrednika MUSIAD iz Turske.NASTAVI ČITATI
Počeo 11. Sajam privrede "Biznis 2015"Objavljeno: 22.May.2015Više od 80 privrednika iz cijele BiH izlaže danas na 11. Sajmu privrede „Biznis 2015“ Tešanj, javlja reporter novinske agencije Patria.NASTAVI ČITATI
Realizacija projekta "Smart City": Sarajevo spremno za novu eru razvojaObjavljeno: 27.Oct.2015Vodeći bh. tehnološki park HUB 387 osmislio Projekt "Sarajevo Smart City", po uzoru na već primjenjena rješenja tehnoloških mogućnosti u unapređivanju brojnih komunalnih funkcija u smislu bržih, čistijih i jeftinijih rješenja kakva se mogu naći u gradovima širom svijeta.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.