Šansa za investicije: Počela Međunarodna poslovna konferencija Kanton Sarajevo 2017Objavljeno: 28.Sep.2017
Konferencija je prilika za poslovne ljude iz BiH i svijeta da se bolje upoznaju, da razgovaraju i razmijene informacije o poslovnim izazovima današnjice, uspostave novu poslovnu saradnju ili unaprijede postojeću.

Konferenciju, drugu po redu, zvanično je otvorio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je tom prilikom kazao da je, prema pokazateljima, u posljednjem periodu porastao broj registrovanih firmi u Kantonu Sarajevo i da je ova konferencija izuzetna prilika za razmjenu iskustava posebno između predstavnika realnog i javnog sektora iz različitih kantona i država. U ime Općine Centar ovoj veoma važnoj privrednoj konferenciji prisustvuje načelnik Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, koji je ovu priliku iskoristio za promoviranje privrednih i turističkih potencijala Općine Centar kod stranih i domaćih ulagača, te za uspostavljanje novih kontakata sa potencijalnim investitorima.

Učešće na konferenciji su uzeli privredni i finansijski eksperti iz zemlje i inozemstva, predstavnici domaćih i stranih kompanija iz različitih sektora privrede, kao i predstavnici diplomatskog kora i vladajućih struktura.

Tokom prvog dana privredne konferencije svoje obraćanje i prezentacije projekata su, između ostalih, imali Muharem Šabić, ministar privrede Kantona Sarajevo , Lada Buševac, šefica ureda Međunarodne financijske korporacije (International Financial Corporation - IFC) u Bosni i Hercegovini koja djeluje kao grupacija Svjetske banke, Muamer Mahmutović, predsjednik Privredne komore KS, Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kao i Edward Ferguson, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.
 
Izvor: klix.ba
 
 
Bookmark and Share
NOVOSTI
UIO: Zakonskim mjerama povećati naplatu prihoduObjavljeno: 28.May.2013Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH konstatirao je da je došlo do povećanja brutoprihoda od indirektnih poreza za sedam miliona KM, dok je primijećen pad netoprihoda za 26 miliona KM zbog povećanja povrata PDV-a u odnosu na prvi kvartal prošle godine.NASTAVI ČITATI
EUMETAL 2: Deset firmi metaloprerađivačkog sektora na sajmu u Hanoveru Objavljeno: 08.Apr.2014Zahvaljujući projektu prekogranične saradnje "Povećanje konkurentnosti MSP i unapređenje prekogranične saradnje u metalskoj industriji - EUMETAL 2" koji finansira Evropska unija, firme iz Bosne i Hercegovine i Srbije se i ove godine predstavljaju na prestižnom Sajmu industrije u Hanoveru - Hannover Messe. Projektom je obezbjeđeno da se na zaNASTAVI ČITATI
Raspisan javni poziv: Kreditna sredstva za poduzetništvo i obrt sa kamatom od 2 postoObjavljeno: 06.Jul.2012Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je danas javni poziv za dodjelu kreditnih sredstava za poticaj razvoju ovog sektora. NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.