Fabrika obuće Berina shoes zapošljava više od 100 radnika Objavljeno: 04.Oct.2017

 

Fabrika obuće "Berina shoes" zapošljava više od 100 radnikaNedavno osnovana Fabrika obuće "Berina shoes" u Brnjiku, Općina Čelić, raspisala je konkurs za prijem više od 100 radnika za rad u proizvodnji obuće.

 

"Na raspisani oglas za prijem radnika za rad prijavilo se stotinjak kandidata. Trenutno je zaposleno 30 radnika, a u planu je još najmanje 80 radnika", potvrdio je za Akta.ba direktor firme Izudin Džafić.

 

Prema njegovima riječima, oglas ostaje i dalje otvoren a na konkurs se mogu javiti kandidati sa bilo kojim zanimanjem kao i nekvalifikovani radnici. Za sve radnike koji budu primljeni bit će organizovana obuka prema specifičnostima radnog mjesta na koje konkurišu.

 

Inače, krojnica obuće počinje sa radom do kraja sedmice, a proizvodnja sa punim kapacitetom od 10. – 15. oktobra zavisno od nabavke potrebnih materijala.

 

"Naručene materijale očekujem u ponedjeljak, a s krojenjem krećemo već u utorak. Radi se o o repromaterijalima koje koristimo, koža, postava, razni ukrasi, pojačanja, konci i ostalo. Za sada je postavljena jedna linija, a u novembru mjesecu bit će postavljena još jedna linija za proizvodnju obuće tako da se očekuje dnevna proizvodnja 600 – 700 pari obuće, a samim tim i veći broj uposlenih radnika", kazao je Džafić, dodajući da je do sada u proizvodnju uloženo oko 200.000 KM.

 

U fabrici će raditi tzv. "lohn" poslovi, odnosno šivanje gornjišta obuće, ali je u budućnosti planirano da se pokrene i montaža kako bi se zaokružio proces proizvodnje.

 

Obuća se isporučuje za italijansku kompaniju East West, koja je u BiH zastupljena preko firme Progetti Bosnia. Preduzeće ima preko 180 zaposlenih radnika i cjelokupnu proizvodnju plasira na inostrana tržišta, a dio proizvoda rade i za kompaniju Prada.

 

Izvor: Akta.ba

 

 

Bookmark and Share
NOVOSTI
Banke u BiH i dalje male za velike projekteObjavljeno: 04.Feb.2016Komercijalne banke u BiH još nisu sposobne da kreditiraju velike infrastrukturne projekte od nekoliko stotina miliona maraka, tako da će to i dalje biti "posao" međunarodnih kreditora, tvrde pojedini bankari i ekonomski stručnjaci.NASTAVI ČITATI
Nacrt zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u javnoj raspraviObjavljeno: 26.May.2017Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je nacrt Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima na svojoj web stranici i poziva sve zainteresirane da daju svoje komentare i prijedloge na e-meil komisija@fmrpo.gov.ba zaključno sa danom 23.06.2017.godine.NASTAVI ČITATI
Ozvaničen projekt povezivanja bh. drvoprerađivača sa dizajnerima Objavljeno: 01.Nov.2013U Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine (VTKBiH) danas je održana radionica kojom je ozvaničen početak projekta “Poslovno povezivanje bh. drvnog sektora sa dizajnerima”.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.