Fabrika obuće Berina shoes zapošljava više od 100 radnika Objavljeno: 04.Oct.2017

 

Fabrika obuće "Berina shoes" zapošljava više od 100 radnikaNedavno osnovana Fabrika obuće "Berina shoes" u Brnjiku, Općina Čelić, raspisala je konkurs za prijem više od 100 radnika za rad u proizvodnji obuće.

 

"Na raspisani oglas za prijem radnika za rad prijavilo se stotinjak kandidata. Trenutno je zaposleno 30 radnika, a u planu je još najmanje 80 radnika", potvrdio je za Akta.ba direktor firme Izudin Džafić.

 

Prema njegovima riječima, oglas ostaje i dalje otvoren a na konkurs se mogu javiti kandidati sa bilo kojim zanimanjem kao i nekvalifikovani radnici. Za sve radnike koji budu primljeni bit će organizovana obuka prema specifičnostima radnog mjesta na koje konkurišu.

 

Inače, krojnica obuće počinje sa radom do kraja sedmice, a proizvodnja sa punim kapacitetom od 10. – 15. oktobra zavisno od nabavke potrebnih materijala.

 

"Naručene materijale očekujem u ponedjeljak, a s krojenjem krećemo već u utorak. Radi se o o repromaterijalima koje koristimo, koža, postava, razni ukrasi, pojačanja, konci i ostalo. Za sada je postavljena jedna linija, a u novembru mjesecu bit će postavljena još jedna linija za proizvodnju obuće tako da se očekuje dnevna proizvodnja 600 – 700 pari obuće, a samim tim i veći broj uposlenih radnika", kazao je Džafić, dodajući da je do sada u proizvodnju uloženo oko 200.000 KM.

 

U fabrici će raditi tzv. "lohn" poslovi, odnosno šivanje gornjišta obuće, ali je u budućnosti planirano da se pokrene i montaža kako bi se zaokružio proces proizvodnje.

 

Obuća se isporučuje za italijansku kompaniju East West, koja je u BiH zastupljena preko firme Progetti Bosnia. Preduzeće ima preko 180 zaposlenih radnika i cjelokupnu proizvodnju plasira na inostrana tržišta, a dio proizvoda rade i za kompaniju Prada.

 

Izvor: Akta.ba

 

 

Bookmark and Share
NOVOSTI
Promocija EU projekta podrške razvoju eko turizma u NP Sutjeska Objavljeno: 19.Jun.2013Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) organizovala je jučer putovanje za novinare s ciljem predstavljanja projekta „Podrška razvoju eko turizma u Nacionalnom parku Sutjeska“ koji finansira Evropska unija, a realizuju SERDA, Opština Foča i Nevladina organizacija EUTAC Sarajevo.NASTAVI ČITATI
U regiji najmanje plate u Srbiji, BiH u "zlatnoj sredini"Objavljeno: 23.Feb.2012Istraživanje provedeno u šest evropskih zemalja je pokazalo da su prosječne brutoplate najmanje u Srbiji, a najveće u Češkoj. U BiH i Srbiji su najmanje plaćeni niskokvalificirani poslovi, dok su u Hrvatskoj plate za iste pozicije znatno veće nego u drugim zemljama regije. Pozicija country managera je najplaćenija pozicija u BiNASTAVI ČITATI
"Meggle" prvak mliječne industrijeObjavljeno: 26.Feb.2015Veliko istraživanje koje je tokom decembra sprovela agencija "Ipsos" potvrdilo je da se, kada su mliječni proizvodi u pitanju, građani Bosne i Hercegovine najradije opredjeljuju za "Meggle".NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.