Planirana realizacija 74 projekta vrijedna oko 378 miliona KM Objavljeno: 05.Jun.2015

 

Vlada je prihvatila nacrt Programa javnih investicija Tuzlanskog kantona 2016 – 2018. godine. Osnovni cilj izrade Programa je usklađivanje razvojnih projekata sa realnim izvorima finansiranja za njihovu realizaciju.

 

Dostavljeno je ukupno 74 projekta sa ukupnom planiranom vrijednošću u iznosu od 377.942.426 KM, od čega se 27 odnosi na projekte u implementaciji, 46 na kandidovane projekte a jedan projekat je otkazan sa ukupnom planiranom vrijednošću u iznosu od 3.500.000 KM.

 

U Nacrt Programa javnih investicija uključeno je 73 projekta sa ukupnom planiranom vrijednošću u iznosu od 374.442.426 KM od čega se 256.330.613 KM odnosi na 46 kandidovanih projekata i 118.111.813 KM na 27 projekata u implementaciji.

 

Nakon donošenja Nacrta Programa javnih investicija planirano je provođenje konsultacija i usaglašavanja resornih ministarstava i općina/grada o predloženim projektima, a u cilju što kvalitetnije izrade konačne verzije.

 

Razvojnim investicijskim programom ili projektom smatra se projekat čijom se realizacijom stvaraju uslovi kojima se podiže nivo sigurnosti i kvaliteta života građana, koji pozitivno utječe na zapošljavanje većeg broja osoba ovisno o vrsti i lokaciji projekta, povećava se konkurentnost i ekonomičnost u privredi ili javnom sektoru.

 

Razvojnim programom također se smatra projekat koji znatno doprinosi stimuliranju ekonomskih aktivnosti i konkurentnosti, razvoju fizičke infrastrukture, visokom kvalitetu socijalnog i kulturnog okruženja, obrazovanju i razvoju naučno-tehnološke infrastrukture, održivom razvoju i okolišu, i stvaranju zdrave zajednice.

 

Program javnih investicija povezan je sa budžetskim ciklusom i služi kao osnov za godišnju izradu kapitalnog budžeta i finansijsko izvještavanje o implementaciji projekata i programa i ažurira se svake godine.

 

Program javnih investicija TK 2016-2018. god. bit će korišten kao osnova kod donošenja Prijedloga Budžeta TK za 2016. godinu, kao i narednog trogodišnjeg Dokumenta okvirnog budžeta TK.

 

Izvor: eKapija

Bookmark and Share
NOVOSTI
UIO: U oktobru rekordni prihodi od indirektnih porezaObjavljeno: 03.Nov.2014Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je oktobru ove godine prikupila 588 miliona KM indirektnih poreza, što je za 66 miliona KM više u odnosu na oktobar 2013. godine, a ujedno predstavlja najveći mjesečni iznos prikupljenih prihoda od uspostave UIO.NASTAVI ČITATI
Posla u BiH ima, ali radnici se moraju dokazati i pokazatiObjavljeno: 25.May.2015U okviru CEO akademije koja je organizirana od 22. do 24. maja 2015. godine, jučer je u Sarajevu organiziran događaj pod nazivom "Coffee with…" (Kafa sa...) na kojem su studenti sarajevskih fakulteta u opuštenoj atmosferi mogli razgovarati sa raznim uspješnim osobama iz poslovnog svijeta u BiH i čuti pozitivne primjere i prakse kako uspjeti NASTAVI ČITATI
"Pametna kuća" nudi rješenje za životni standard bh. građanaObjavljeno: 08.Dec.2014Zimska sezona, osim hladnoće, donosi i veće račune grijanja i struje. Međutim, u skoroj budućnosti to neće morati biti tako. Ako ideja "pametne kuće" koju su osmislili učenici jedne sarajevske škole zaživi, svi će moći osjetiti dobrobit boljeg kvaliteta života i debljeg novčanika, izvještaja Televizija N1.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.