Poziv za učešće na Međunarodnoj konferenciji o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranjaObjavljeno: 04.Oct.2017

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Savez nevladinih organizacija Horizont 2024, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini i drugi partneri iz regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Turska) i EU, organiziraju Međunarodnu konferenciju o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja, koja će se održati od 06. – 08. novembra 2017. godine u Sarajevu.

 

Ovo je jedna od najznačajnijih konferencija u regiji koja podržava saradnju vladinih institucija, međunarodnih organizacija, poslovnog sektora, akademske zajednice i nevladinih organizacija sa namjerom stvaranja boljeg poslovnog okruženja, razvoja tržišta i konkurentnosti, kao i zajedničkog planiranja i realizacije regionalnih projekata. Konferencija afirmira mogućnosti regionalnog investiranja, promovira značaj statistike, informacionih tehnologija i razvoja u oblastima industrije, tržišta kapitala, rada, poljopivrede, energije i turizma.

 

Konferencija je organizovana u četiri panela: panel tržište, panel investicije, panel statistika i panel istraživanje i razvoj. Panele moderiraju i koordiniraju prestavnici organizacija iz Bosne i Hercegovine, Republike Turske, Republike Srbije, Republike Hrvatske, Republike Crne Gore i dr. Na konferenciji će prisustvovati prestavnici investicijskih fondova, privrednih i vanjskotrgovinskih komora, berzi, ambasada, institucija za investicije, unverziteta, međunarodnih organizacija, kompanija, kao i drugih vladinih i nevladinih organizacija.

 

Na konferenciji će biti predstavljeni odabrani projekti i istraživački radovi iz ekonomsko-socijalnih oblasti, kao i izložene mogućnosti zajedničkog učešća kompanija iz regije na međunarodnom tržištu.

 

Učesnici će imati i posebnu priliku da se upoznaju sa efikasnim načinima poslovanja, najnovijim poslovnim trendovima i načininima apliciranja za sredstva EU fondova.

 

Sve informacije o konferenciji i prijavi učešća možete pronaći na web portalu www.forumtis.net ili kontaktirati na tel.: + 387 33 217 391; mob.: + 387 61 011 198 i e-mail: info@forumtis.net.

 

Izvor: Vanjskotrgovinska komora BIH

 

Bookmark and Share
NOVOSTI
Podrška češke Vlade: Za lokalne projekte grantovi do 20.000 KMObjavljeno: 20.Sep.2012Vlada Češke će kroz svoj program razvojne suradnje dodijeliti grant sredstva za male projekte u BiH za 2013. i to u vrijednostima od 10 do 20.000 KM. Rok za dostavu projekata je 5. listopad/oktobar ove godine. NASTAVI ČITATI
Više investicija iz Rusije, Srbije, Albanije nego iz TurskeObjavljeno: 10.Jun.2014Dok se turski i neki bošnjački čelnicu upinju da odnose Turske i Bosne i Hercegovine predstave kao „bratskim“, ekonomski pokazatelji su sasvim suprotni i drastično su na štetu BiH, proizlazi iz analize koju je nevladina organizacija Populari objavila danas.NASTAVI ČITATI
Opština Sokolac nudi Sportsko-rekreativni centar investitorimaObjavljeno: 06.May.2015Opština Sokolac inestitorima je na raspolaganje stavila nekoliko projekta, među kojima je i Sportsko-rekreativni centar Sokolac, potvrdio je za eKapija.ba načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.