Poziv za učešće na Poslovnom forumu i B2B sastancima u ŠvicarskojObjavljeno: 04.Oct.2017

 

S ciljem unapređenja ekonomske saradnje i promocije izvoza Bosne i Hercegovine u oblasti ’housing-a’ na tržištu Švicarske, a na inicijativu i u partnerstvu sa udruženjem i-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Privredna komora Republike Srpske, Privredna komora FBiH,  projekat Dijaspora za Razvoj (koji predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ambasade Švicarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP) i SIPPO, organiziraju Poslovni forum i B2B sastanke koji će se održati u Zurich-u, Švicarska, 10. novembra 2017. godine.

 

Poziv se odnosi na firme iz oblasti ‘housing-a’ zainteresirane za poslovanje na tržištu Švicarske, tj. na firme koje nude usluge projektiranja (dizajna) i/ ili proizvode za građenje i opremanje stambenih, ugostiteljskih/ smještajnih, te poslovnih objekata, kao što su: namještaj, podovi, građevinska stolarija, montažne kuće i elementi, građevinski materijali i drugi proizvodi za građenje i opremanje.

 

Više informacijama o inicijatorima i organizatorima događaja, programu, kriterijima za učešće bh. firmi i načinu pokrića troškova, nalazi se u “Pozivnom pismu” u prilogu.

 

Zainteresirane firme trebaju se prijaviti popunjavanjem i dostavljanjem priloženog obrasca “Company Profile” putem e-maila, na bazi kojega će se vršiti selekcija zainteresiranih kandidata.

 

Rok za prijavu učešća je 6. oktobar 2017. godine.

 

Pozivno pismo


Company Profile

 

Izvor: Vanjskotrgovinska komora BiH

 

 

Bookmark and Share
NOVOSTI
EP konačno izglasalo uspostavu bankovne unije Objavljeno: 16.Apr.2014Europski parlament izglasao je u utorak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu tri zakonska teksta kojima se uspostavlja bankovna unija koja bi trebala spriječiti nove bankarske krize.NASTAVI ČITATI
Uz pomoć podsticaja zaposleno 617 osobaObjavljeno: 06.Jun.2016Za zapošljavanje 617 osoba u oblasti prerađivačke industrije prošle godine izdvojeno je 1,66 miliona od ukupno 9,2 miliona KM, koliko je utrošeno za realizaciju Akcionog plana zapošljavanja.NASTAVI ČITATI
Nakon ulaska Hrvatske u EU moguće povećanje hrvatskih investicija u BiH Objavljeno: 19.Jul.2013Ranija iskustva pokazuju da je rasla potražnja za radnicima iz bivše Jugoslavije po ulasku Slovenije u Evropsku uniju, prvenstveno zbog manje cijene rada i nepostojanja jezičke barijere, izjavio je za Fenu ekspert za pitanja rada i zapošljavanja u okviru projekta "Građani za Evropu" Goran Markuš.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.