Poziv za učešće na Poslovnom forumu i B2B sastancima u ŠvicarskojObjavljeno: 04.Oct.2017

 

S ciljem unapređenja ekonomske saradnje i promocije izvoza Bosne i Hercegovine u oblasti ’housing-a’ na tržištu Švicarske, a na inicijativu i u partnerstvu sa udruženjem i-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Privredna komora Republike Srpske, Privredna komora FBiH,  projekat Dijaspora za Razvoj (koji predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ambasade Švicarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP) i SIPPO, organiziraju Poslovni forum i B2B sastanke koji će se održati u Zurich-u, Švicarska, 10. novembra 2017. godine.

 

Poziv se odnosi na firme iz oblasti ‘housing-a’ zainteresirane za poslovanje na tržištu Švicarske, tj. na firme koje nude usluge projektiranja (dizajna) i/ ili proizvode za građenje i opremanje stambenih, ugostiteljskih/ smještajnih, te poslovnih objekata, kao što su: namještaj, podovi, građevinska stolarija, montažne kuće i elementi, građevinski materijali i drugi proizvodi za građenje i opremanje.

 

Više informacijama o inicijatorima i organizatorima događaja, programu, kriterijima za učešće bh. firmi i načinu pokrića troškova, nalazi se u “Pozivnom pismu” u prilogu.

 

Zainteresirane firme trebaju se prijaviti popunjavanjem i dostavljanjem priloženog obrasca “Company Profile” putem e-maila, na bazi kojega će se vršiti selekcija zainteresiranih kandidata.

 

Rok za prijavu učešća je 6. oktobar 2017. godine.

 

Pozivno pismo


Company Profile

 

Izvor: Vanjskotrgovinska komora BiH

 

 

Bookmark and Share
NOVOSTI
Imenovana delegacija BIH pri Moneyval komitetuObjavljeno: 15.May.2015Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o imenovanju delegacije BiH pri Komitetu eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (Moneyval komitet), a za šefa delegacije imenovana je Damirka Mioč iz Državne agencije za istrage i zašNASTAVI ČITATI
U Kaknju manifestacija "Kakanjski energetski dani 2015" Objavljeno: 02.Oct.2015Općina Kakanj, u saradnji sa Resursnim ekološkim centrom Kakanj i Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju – Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu (GIZ/ORF-EE), u Kaknju organizira manifestaciju "Kakanjski energetski dani 2015".NASTAVI ČITATI
S&P: Potvrđen kreditni rejting BiH – izgledi popravljeniObjavljeno: 29.Mar.2012Međunarodna agencija Standard&Poor’s potvrdila je kreditni rejting Bosne i Hercegovine, koji ostaje B, i definisala izglede kao stabilne, uklonivši time rejting sa pozicije posmatranja na koju je stavljen zbog mogućih negativnih implikacija.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.