Raznolikost angažmana u BiH: Trideset njemačkih kompanija predstavilo svoje projekteObjavljeno: 04.Oct.2017
Cilj ove svečanosti jeste prezentacija i upoznavanje o svemu onome što Njemačka radi te kako je angažovana u BiH, a među izlagačima je bilo 30 njemačkih kompanija, organizacija, institucija, projekata i nevladinih organizacija.

U izložbenom prostoru prisutni su mogli stupiti u direktan kontakt s izlagačima koji su zainteresovane informisali o projektima i radu u BiH.

Prisutnima se obratila i njemačka ambasadorica u BiH Christiane Hohmann koja je izrazila zadovoljstvo što se ovaj događaj organizuje u Mikser Houseu.

"Ponosna sam što već po treći put predstavljamo seriju 'Njemačka u BiH'. Mislim da je veličanstveno što možemo pokazati koliko ima Njemačke u BiH, ne samo u smislu politike i ljudi, nego i što se tiče firmi koje danas možete vidjeti. Bitno je predstaviti proizvode koje zajedno ostvarujemo. Njemačka ne stvara samo radna mjesta, prisutna je s investicijama i bitno nam je pokazati raznolikost njemačkog angažmana u BiH", rekla je Hohmann.

Na ovom događaju će biti upriličeni različiti sadržaji, između ostalih i prezentacija automobila VW Arteon. Također, učenici će se takmičiti u izradi loga "Njemačka u BiH", a bit će predstavljen i gost iznenađenja.
 
Izvor: klix.ba
 
 
Bookmark and Share
NOVOSTI
Poziv za učešće na radionici za FP7: "Priprema prijedloga projekata" Objavljeno: 22.Feb.2013Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u saradnji sa Intera – Tehnološkim parkom u Mostaru, a uz podršku Austrijske razvojne agencije, organizuje radionicu na temu "Priprema prijedloga projekata".NASTAVI ČITATI
Strane investicije u BiH za devet mjeseci 675,8 miliona KM Objavljeno: 04.Jan.2013U Bosni i Hercegovini je u prvih devet mjeseci 2012. godine investirano 675,8 miliona KM, pokazuju preliminarni poda ci Centralne banke BiH iz decembra protekle godine.NASTAVI ČITATI
Firma Wool Line iz Sarajeva dobila Inovacijsku nagradu njemačke privredeObjavljeno: 09.Dec.2016U okviru događaja "Njemačka u Bosni i Hercegovini", večeras je kompaniji Wool Line d.o.o. iz Sarajeva dodijeljena Inovacijska nagrada njemačke privrede.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.