Raznolikost angažmana u BiH: Trideset njemačkih kompanija predstavilo svoje projekteObjavljeno: 04.Oct.2017
Cilj ove svečanosti jeste prezentacija i upoznavanje o svemu onome što Njemačka radi te kako je angažovana u BiH, a među izlagačima je bilo 30 njemačkih kompanija, organizacija, institucija, projekata i nevladinih organizacija.

U izložbenom prostoru prisutni su mogli stupiti u direktan kontakt s izlagačima koji su zainteresovane informisali o projektima i radu u BiH.

Prisutnima se obratila i njemačka ambasadorica u BiH Christiane Hohmann koja je izrazila zadovoljstvo što se ovaj događaj organizuje u Mikser Houseu.

"Ponosna sam što već po treći put predstavljamo seriju 'Njemačka u BiH'. Mislim da je veličanstveno što možemo pokazati koliko ima Njemačke u BiH, ne samo u smislu politike i ljudi, nego i što se tiče firmi koje danas možete vidjeti. Bitno je predstaviti proizvode koje zajedno ostvarujemo. Njemačka ne stvara samo radna mjesta, prisutna je s investicijama i bitno nam je pokazati raznolikost njemačkog angažmana u BiH", rekla je Hohmann.

Na ovom događaju će biti upriličeni različiti sadržaji, između ostalih i prezentacija automobila VW Arteon. Također, učenici će se takmičiti u izradi loga "Njemačka u BiH", a bit će predstavljen i gost iznenađenja.
 
Izvor: klix.ba
 
 
Bookmark and Share
NOVOSTI
Poboljšati trgovinsku i ekonomsku saradnju BiH i RusijeObjavljeno: 03.Jul.2015Dogovoreno je i da se pripremi potpisivanje sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sporazuma o unapređenju stranih investicija, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.NASTAVI ČITATI
Bingo preuzeo 24 objekta i 709 radnika InterexaObjavljeno: 18.Dec.2014Kompanija Bingo iz Tuzle od srijede je zvanično preuzela 24 poslovna objekta Interexa zajedno sa 709 uposlenika. NASTAVI ČITATI
Sarajevska berza: Ojačale dionice ZIF BIG, pad IngramaObjavljeno: 23.Apr.2015Na današnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi-burzi ostvaren je ukupan promet od 198.136,78 KM. U sklopu 35 transakcija ukupno je prometovano 17.145 vrijednosnih papira. NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.