SERDA i Direkcija za Evropske integracije obilježiti će Dan EvropeObjavljeno: 08.May.2013

 

Povodom obilježavanja Dana Evrope, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u saradnji s Direkcijom za evropske integracije BiH organizirat će 9. maja za učenike i profesore Druge gimnazije u Sarajevu edukativni seminar pod nazivom “Učimo o EU”.

 

Cilj ove aktivnosti je da se mladim naraštajima približe vrijednosti i mogućnosti Evropske unije kako bi stekli nova znanja o procesu evropskih integracija u našoj zemlji i postali aktivniji u vrijeme približavanja i pretpostavljenog članstva BiH u EU, saopćeno je iz SERDA-e.

 

U okviru jednodnevne edukacije, učenici će imati priliku da se upoznaju s historijom i nastankom EU, njenim osnovnim institucijama i načinom funkcioniranja, kao i prednostima i mogućnostima koje pruža svojim članicama.

 

Poseban akcent će biti na programima i fondovima EU koji su na raspolaganju našoj zemlji, a u okviru kojih bi se mogle uključiti i srednje škole. Kroz interaktivni pristup učenici Druge gimnazije Sarajevo imat će priliku da predstave svoje znanje o EU, ali i da saznaju više o trenutnom statusu BiH na putu evropskih integracija.

Bookmark and Share
NOVOSTI
Klasove maline u JapanuObjavljeno: 29.Jan.2015Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo realizira izvoz 20 tona malina koje će se naći na visokozahtjevnom tržištu Japana.NASTAVI ČITATI
Kuvajtski šeici 
stižu u BiH, ulagat će u naftni biznisObjavljeno: 15.Jun.2016I prošlu godinu ruska Optima grupa Banja Luka, pod čijim okriljem posluje privatizirana naftna industrija Republike Srpske, ostvarila je “debeli” minus u svom poslovanju od čak 137,6 milijuna maraka, prenosi poslovni portal CAPITAL.ba.NASTAVI ČITATI
Podrška kreditu za razvojnu politiku od 37,4 miliona euraObjavljeno: 25.Mar.2015Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma parlamenta BiH, na današnjoj sjednici u Sarajevu, podržala je ratifikovanje Sporazuma o kreditu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, čiji je predlagač Mininistarstvo finansija i trezora BiH. NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.