SERDA i Direkcija za Evropske integracije obilježiti će Dan EvropeObjavljeno: 08.May.2013

 

Povodom obilježavanja Dana Evrope, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u saradnji s Direkcijom za evropske integracije BiH organizirat će 9. maja za učenike i profesore Druge gimnazije u Sarajevu edukativni seminar pod nazivom “Učimo o EU”.

 

Cilj ove aktivnosti je da se mladim naraštajima približe vrijednosti i mogućnosti Evropske unije kako bi stekli nova znanja o procesu evropskih integracija u našoj zemlji i postali aktivniji u vrijeme približavanja i pretpostavljenog članstva BiH u EU, saopćeno je iz SERDA-e.

 

U okviru jednodnevne edukacije, učenici će imati priliku da se upoznaju s historijom i nastankom EU, njenim osnovnim institucijama i načinom funkcioniranja, kao i prednostima i mogućnostima koje pruža svojim članicama.

 

Poseban akcent će biti na programima i fondovima EU koji su na raspolaganju našoj zemlji, a u okviru kojih bi se mogle uključiti i srednje škole. Kroz interaktivni pristup učenici Druge gimnazije Sarajevo imat će priliku da predstave svoje znanje o EU, ali i da saznaju više o trenutnom statusu BiH na putu evropskih integracija.

Bookmark and Share
NOVOSTI
Završena javna rasprava o Strateškoj procjeni uticaja na okoliš (SEA) u okviru IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.Objavljeno: 12.Jun.2015Završena javna rasprava o Strateškoj procjeni uticaja na okoliš (SEA) u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. NASTAVI ČITATI
Pripremne aktivnosti za Sarajevo Business Forum 2017Objavljeno: 18.May.2017Pripremne aktivnosti za Sarajevo Business Forum (SBF) 2017, vodeću investicijsku konferenciju koja će se održati 22. i 23. maja ove godine, počele su u punom kapacitetu. Uloga i značaj SBF-a danas je predstavljena u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u okviru seminara "Ekonomska diplomatija".NASTAVI ČITATI
Bankarski sektor BiH na kraju godine iskazao gubitak od 26,6 miliona KM Objavljeno: 13.Mar.2014Ključni pokazatelji bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini (ukupna aktiva, kapital, krediti i depoziti) u 2013. godini zabilježili su porast u odnosu na 2012. godinu, saopćeno je iz Udruženja banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH), pozivajući se na nerevidirane podatke entitetskih agencija za bankarstvo o poslovanju komercijalnih banaka u BiH.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.