Vanjskotrgovinski deficit BiH 6,8 milijardi KM Objavljeno: 26.Dec.2012

 

Bosna i Hercegovina je  tokom 11 mjeseci ove godine ostvarila izvoz od 7,3 milijarde KM, što je za 3,5 posto manje u odnosu na isti period 2011. godine.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, uvoz je iznosio 14,1 milijardu KM, što je za 0,2 posto manje nego u istom periodu lani.

Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 51,8 posto, a vanjskotrgovinski robni deficit 6,8 milijardi KM.

Bh. izvoz u zemlje CEFTA-e  je za 11 mjeseci dostigao 2,3 milijarde, što je za 12,7 posto manje u odnosu na isti period 2011.godine, dok je uvoz iznosio 3,5 milijardi KM, što je za 1,4 posto manje nego lani. Pokrivenost uvoza izvozom u okviru CEFTA-e je iznosila 65,7 posto.

Izvoz u zemlje EU je iznosio 4,3 milijarde KM, što je za 0,6 posto više  u odnosu na isti period 2011.godine, dok je uvoz iznosio 6,6 milijardi KM, što je za 2,2 posto više nego lani. Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 64,9 posto.

Bookmark and Share
NOVOSTI
Prilika za građane BiH: Italija traži 13.000 sezonskih radnikaObjavljeno: 11.May.2015U ovoj godini Italija će zaposliti 13.000 sezonskih radnika, a od od ove brojke, 1.500 radnih mjesta je rezervisano za radnike koji su ranije radili u Italiji ili već rade u ovoj zemlji.NASTAVI ČITATI
EBRD zadržao prognozu rasta za BiH od 2,5% u ovoj godiniObjavljeno: 20.Jan.2015Evropska banka za obnovu i razvoj smanjila je procenu ekonomskog rasta u jugoistočnoj Evropi u 2015., dok je prognoze za Bosnu i Hercegovinu zadržala na setembarskom nivou, izvještava Indikator.ba. NASTAVI ČITATI
UIO BIH: Objavljivanje liste najvećih poreskih dužnika urodilo plodomObjavljeno: 17.Sep.2014ULista najvećih poreskih dužnika u BiH javno je objavljena početkom godine nakon što je stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama zakona o postupku indirektnog oporezivanje, piše Patria.NASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.