Za štampanje i dijeljenje računa 1,6 miliona KMObjavljeno: 06.Mar.2015

 

JP "Elektroprivreda BiH" 4. februara je s Javnim preduzećem "BH pošta", inače velikim gubitašem, potpisalo ugovor vrijedan oko 1,6 miliona KM za usluge štampanja, kovertiranja i distribuiranja računa za struju za domaćinstva.

 

Sama cijena ovog aranžmana čini se prilično visoka, ako se uzme u obzir da je "BH pošta" posao dobila na svega šest mjeseci te da će nakon tog perioda, pretpostavka je, isti posao biti nastavljen na osnovu nekog novog javnog natječaja. Tender je proveden kao pregovarački postupak bez obavještenja o nabavci, što znači da je posao sklopljen neposrednom pogodbom i to na komercijalnoj osnovi, što nam je potvrdio i Elvedin Grabovica, direktor "Elektroprivrede BiH".

 

"Mi smo se još ranije opredijelili, kao društveno odgovorna kompanija, da pomognemo 'BH pošti', a i da ujedno sebi smanjimo troškove", kaže Grabovica.

 

Ističe da je cijena po kojoj je sklopljen ovaj ugovor puno niža od cijene koju je "BH pošti" nudila još jedna velika i profitabilna javna kompanija - "BH Telecom", koja je nekada s "Poštom" činila jedno preduzeće.

 

"Ovo je vrlo korektan poslovni odnos, a ugovor je na komercijalnoj osnovi. Princip je bio da ćemo im dati posao, ali i da sebi smanjimo troškove", pojašnjava direktor EP BiH.

 

Kako navodi, "Elektroprivreda BiH" ovo radi i iz razloga što u potpunosti želi da se povuče iz procesa distribuiranja računa za električnu energiju. Taj posao, naime, u bliskoj budućnosti u kompletu bi trebalo da preuzme "BH pošta".

 

"Oni su sada možda došli do pedesetak posto dijeljenja naših računa. Mi postepeno izlazimo iz toga, to nam je cilj", zaključuje Grabovica.

 

Izvor : Nezavisne novine

Bookmark and Share
NOVOSTI
Startup eksperti iz Silikonske doline u SarajevuObjavljeno: 05.Aug.2015Poslušajte priče ljudi koji su već uspjeli, a sada su spremni da sa vama podijele svoje iskustvo.NASTAVI ČITATI
Posao za 100 radnika: "Koteks" Tešanj pokreće proizvodnju u Zavidovićima Objavljeno: 13.Apr.2017U Zavidovićima je danas objavljen konkurs za 100 novih radnih mjesta. Preduzeće za preradu i otkup kože "Koteks" Tešanj, dvije decenije dugo iskustvo u tekstilnoj proizvodnji prenijet će i u Zavidoviće. Ukupna investicija vrijedi blizu milion maraka.NASTAVI ČITATI
BiH i Crna Gora ujedinile turističku ponudu za regiju južnih DinaridaObjavljeno: 29.Jan.2014BiH i Crna Gora uspješno su okončale projekt "Ekološki i kulturni turizam u južnim Dinaridima" koji promovira specifičnost i ljepotu lokacija Nacionalni park Sutjeska, Park prirode Hutovo blato, Nacionalni park Durmitor i regiju rijeke Pive i Tivatskih solila. Ekonomski fakultet u Sarajevu bio je predstavnik akademske zajednice čiji su eksperNASTAVI ČITATI

Ova web stranica ne odražava stav Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA. Sve informacije o bankama i drugim institucijama i njihovoj ponudi, kao i ostale informacije predstavljene na ovoj web stranici su informativnog karaktera i neobavezujuće u bilo kom pogledu. Dobijene su iz medija, kao i javno dostupnih informativnih sredstava (web prezentacije, štampani i ostali propagandni materijal). S obzirom da, od momenta preuzimanja do momenta objavljivanja, može doći do zastarijevanja informacija, web stranica finbiz.ba (u daljem tekstu: web stranica) ne odgovara za tačnost objavljenih informacija. Web strnica zadržava pravo da bez najave povremeno promjeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama web stranice može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na web stranici. Korištenjem bilo kog sadržaja sa web stranice smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima. Web stranica sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje web stranice koristite na vlastitu odgovornost i web stranica se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Pristup web stranici i svim njenim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.